Позитивізм як самостійний напрямок визначення властивостей права - Біржакова, Є.О. (Держава і право, 2012)
Досліджуються визначаються і основні властивості права в контексті позитивістського праворозуміння: загальна нормативність права; чіткість змісту; державна гарантованість. Исследуются і определяются основные свойства права в контексте позитивистского правопонимания: общая нормативность права; четкость содержания; государственная гарантированность. In the article are determined and probed basic properties of law in the context of positiv legal understanding: general normativeness of law; clearness of maintenance; state assuredness.