Правове мислення у контексті герменевтики права - Андрюшко, І.Я. (Держава і право, 2012)
Стаття присвячена вивченню правового мислення завдяки ключовим поняттям герменевтики(герменевтичного кола, передумови розуміння, ейдетичної редукції, оцінки); характеристиці «букви» і «духу» права як вирішальних детермінантів правового мислення; виведенню понять «судження», «поняття», «оцінка» у правовому мисленні; аналізу дискреційних повноважень суддів як яскравого прикладу втілення герменевтики права у правовому мисленні. Статья посвящена изучению правового мышления с помощью ключевых понятий герменевтики(герменевтического круга, предусловия понимания, ейдетической редукции, оценке); характеристике «буквы» и «духа» права как определяющих детерминантов правового мышления; выведению понятий «суждение», «понятие», «оценка» в правовом мышлении; анализу дискреционных полномочий судов как примера олицетоворения герменевтики права в правовом мышлении. The article is devoted the study of legal thought due to the key concepts ofgermenevtiki(germenevtichnogo circles, preconditions of understanding, fenomenologoeydetichnoy reduction, estimation); to description of «letter» and «spirit» of right as decision determinants of legal thought; to the leadingout of concepts «judgement», «concept», in legal thought; analysis of discretionary plenary powers of judges as prime example of embodiment of germenevtiki of right in legal thought.