Основні підходи до розуміння співвідношення держави та права в державно-правовій думці - Камолих, Д.А. (Держава і право, 2012)
Наводиться теоретичне узагальнення основних поглядів науковців щодо співвідношення між державою і правом, виділяються основні точки зору на розуміння такого співвідношення, визначаються елементи єдності, відмінності та взаємодії між державою і правом, формулюються узагальнюючі висновки про уявлення щодо співвідношення між державою та правом у сучасній державно-правовій думці. Приводится теоретическое обобщение основных взглядов ученых касательно соотношения между государством и правом, выделяются основные точки зрения на понимание такого соотношения, определяются элементы единства, отличия и взаимодействия между государством и правом, формулируются обобщающие выводы о представлении соотношения между государством и правом в современной государственно-правовой мысли. The article provides a theoretical generalization of the fundamental views of scientists concerning the correlation between the state and the law, it is singled out basic points of view of this correlation, it is defined the elements of unity, differences and interactions between the state and law, general conclusions are formulated on the representation of the correlation between the state and law in modern statelegal thought.