Сравнение параметров связанных процессов изменения НДС и фильтрации жидкости и газа при различных режимах нагнетания воды в угольный пласт - Булат, А.Ф.; Круковская, В.В.; Зберовский, В.В. (Геотехническая механика, 2013)
Наведено результати чисельного моделювання зв’язаних нестаціонарних процесів зміни НДС гірського масиву і двохфазної фільтрації рідини та газу. Показано розподіли значень геомеханічних і фільтраційних параметрів в різні моменти часу гідродіяння на вугільний пласт у вибої гірничої виробки. The results of numerical simulation of the coupled nonstationary processes of stressstrain state change of rock massif and two-phase filtration of liquid and gas are presented. Distributions of values of geomechanical and filtration parameters in different time moments of water infusion in coal seam in mine face are shown.