Дослідження якості консолідованих даних у просторах даних - Шаховська, Н.Б. (Математичні машини і системи, 2012)
У статті формалізовано характеристики якості консолідованих даних у просторах
даних. Введено поняття корисності даних з джерел даних. Введено концептуальне визначення
якості консолідованих даних простору даних. Розроблено метамови опису джерел даних та вста-
новлення відповідності між їхніми структурами даних. Розроблено архітектури підсистеми оцінки якості консолідованих даних. В статье формализированы характеристики качества консолидированных данных в
пространствах данных. Введено понятие полезности данных с источников данных. Введено
концептуальное определение качества консолидированных данных пространства данных.
Разработан метаязык описания источников данных и установления соответствия между их
структурами данных. Разработана архитектура подсистемы оценки качества
консолидированных данных. The quality characteristics of consolidated data in data spaces are formalized in the article. A concept utility data from data sources was introduced. A conceptual definition of quality consolidated data in data space was introduced. Metalanguages of data sources were developed and matches between their data structures were given. Architecture subsystems quality assessment of consolidated data was
introduced.