Правові основи встановлення місцевої державної влади у Північному Причорномор’ї в контексті інтеграційних процесів на зламі XVIII - XIX cт. - Юрій, І.А. (Держава і право, 2012)
Розглянуті правові аспекти започаткування інтеграційних процесів у Північному Причорномор’ї в останній чверті XVIII – на початку XIX ст. в умовах встановлення місцевої державної влади. Визначаються роль і місце адміністративних преференцій та особистих прагнень видатних державних діячів, спрямованих на державно-правовий розвиток Новоросії. Рассмотриваются правовые аспекты осуществления интеграционных процессов в Северном Причерноморье в последней четверти XVIII – в начале XIX в. в условиях установления местной государственной власти. Определяются роль и место административных преференций и личных устремлений выдающихся государственных деятелей, направленных на государственно-правовое развитие Новороссии. The legal aspects of integration’s realization in Northern Black Sea Coast in the last quarter of XVIII – in the beginning of XIX century in the conditions of an establishment of the local government are considered in the article. The role and a place of administrative preferences and personal aspirations of the outstanding statesmen directed on statelegal development of New Russia are defined.