Економічна складова системи національної безпеки України - Антонов, В.О. (Держава і право, 2012)
Розглядається економічна складова системи національної безпеки української держави крізь призму змін ХХІ століття. Враховується виняткове значення економічної складової у системі забезпечення національної безпеки, ставиться питання про подальше вдосконалення чинного законодавства і, зокрема, напрацювання нової концепції щодо управління національною економікою України. Зокрема, мова йде про необхідність посилення державного регулювання економікою та розбудови ефективної системи державного управління. Рассматривается экономическая составляющая системы национальной безопасности украинского государства сквозь призму трансформационных изменений ХХІ столетия. Принимается во внимание исключительное значение экономической составляющей в системе обеспечения национальной безопасности, поднимается вопрос о дальнейшем совершенствовании действующего законодательства и в частности наработке концепции о повышении роли государственного управления национальной экономикой Украины. In this article the author examines the economic component of the national security of the Ukrainian state through the prism of transformational changes in the XXI century. Given the exceptional importance of the economic component in the system of national security, raises the issue of further improving the existing legislation and in particular the operating time of the concept of enhancing the role of state management of the national economy of Ukraine.