Моніторинг виборчого процесу як сприяння розвитку демократії - Боринська, О. (Політичний менеджмент, 2009)
У статті розглядається діяльність міжнародних неурядових організацій у сфері дотримання основних прав людини, зокрема, їх боротьба за забезпечення прозорості і чесності виборчих процесів. Важко переоцінити значення діяльності цих організацій на теренах колишнього СРСР, іх допомогу у впровадженні демократичних цінностей.