Зміни публічного дискурсу в Україні в період “Перестройки” (до 1989 року) - Щербенко, Е. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2005)
Засновки сучасного політичного дискурсу в
Україні складалися раніше за здобуття незалежності, і до певної міри
визначили її можливість. Дослідження їх дозволяє зрозуміти основи розвитку
політичної мови, виявити певні обмеження і вади і побачити можливості їх
усунення. Такою є мета цієї роботи.