Вплив функціонального шару на шорсткiсть поверхнi - Цисар, М.О.; Шмигера, Р.С. (Донецький фізико-технічний інститут ім. О.О. Галкіна НАН України, 2009)
Проведено дослідження впливу виникаючого функціонального слою на монокристалі вольфраму на фізико-механічні властивості його поверхні на наномасштабному рівні. Показано, що функціональний шар, що виникає за п’ять днів, має більш гладку поверхню та більш високі фізико-механічні властивості, ніж сам монокристал вольфраму. Influence of tungsten monocrystal functional layer on surface physical and mechanical properties at a nanoscale level has been studied. It was shown that functional layer that grows in five days has more smooth surface and higher physical and mechanical properties than the tungsten monocrystal itself.