Адміністративна процедура ліцензування діяльності з надання освітніх послуг як умова набуття вищим навчальним закладом приватної форми властності свого статусу - Сорока, О.О. (Держава і право, 2012)
Встановлено, що ліцензування діяльності з надання освітніх послуг – це встановлений законодавством і підзаконними нормативноправовими актами порядок розгляду і розв’язання органами публічної адміністрації (органом ліцензування, експертною комісією, Державною акредитаційною комісією (регіональною експертною радою)тощо) індивідуальних адміністративних справ з метою забезпечення прав, свобод і законних інтересів вищого навчального закладу приватної форми власності, нормального функціонування громадянського суспільства та держави. Установлено, что лицензирование деятельности по предоставлению образовательных услуг – это установленный законодательством и подзаконными нормативноправовыми актами порядок рассмотрения и решения органами публичной администрации (органом лицензирования, экспертной комиссией, Государственной аккредитационной комиссией (региональным экспертным советом) и т.д.) индивидуальных административных дел в целях обеспечения прав, свобод и законных интересов высшего учебного заведения частной формы собственности, нормального функционирования гражданского общества и государства. The article based on an analysis of the theory of administrative law and legislation established that the licensing of educational services is set by legislation and subordinate regulations procedure for reviewing and resolving public administration (the licensing body, the expert commission, the State Accreditation Commission (regional Expert Council), etc.) of individual administrative matters to ensure the rights, freedoms and legitimate interests of higher education institution of private ownership, the normal functioning of civil society and state.