Розв’язання оберненої задачі сейсморозвідки з використанням енергетичного підходу до аналізу хвильових полів - Стародуб, Ю.П.; Карпенко, О.В. (Геодинаміка, 2010)
Розглянуто реалізацію енергетичного підходу до аналізу хвильового поля щодо розроблюваної в роботі інформаційної моделі геологічного середовища.Наведено розв’язання оберненої задачі сейсморозвідки, яке передбачає отримання геофізичних параметрів геологічного середовища з використанням польової сейсморозвідувальної інформації. З метою отримання геолого-геофізичних
параметрів середовища виконані перетворення хвильового поля, які умовно поділяють на первинні та остаточні (інтерпретацію). Інтерпретаційний етап перетворення хвильових полів передбачає застосування розроблених математичних алгоритмів. Рассматрены реализация энергетического подхода к анализу волнового поля по разрабатываемой в работе информационной модели геологической среды. Представлено решение обратной задачи сейсмо-
разведки, которое предусматривает получение геофизических параметров геологической среды с исполь-зованием полевой сейсморазведочной информации. С целью получения геолого-геофизических парамет-ров среды проводится ряд преобразований волнового поля, которые условно разделяют на первичные и окончательные (интерпретацию). Интерпретационный этап преобразования волновых полей предусмат-ривает применение разработанных математических алгоритмов. In the paper the implementation of energy wave field analysis approach for developed informational model of the geological medium is considered.The solutions of seismic inverse problem are presented, which
involves geophysical parameters obtaining of geological medium with the use of field seismic data. In order to obtain geological and geophysical environmental parameters the number of wave field transformations are being carried out, conventionally divided into primary and final part(interpretation). Interpretational phase of wave fields’ transformation involves usage of the elaborated mathematical algorithms.