Інститут відводу в цивільному процесі на українських землях у період НЕПу - Немеш, П.Ф. (Держава і право, 2012)
Розглядається становлення та розвиток інституту відводу в цивільних справах у період нової економічної політики, яка започаткувала впровадження в радянській економіці ринкових засад. Рассматривается становление и развитие института отвода в гражданских делах в период новой экономической политики, которая положила начало рыночным отношениям в советской экономике. In this article the author examines theinstitute of challenge’ emergence and development o in civil cases during the period of new economic policy that marked the beginning of market relations in the Soviet economy.