Питання вивчення і збереження української культурної спадщини у діяльності Леоніда Маслова - Гаврилюк, О.Н. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті розглядається життя та діяльність Леоніда Миколайовича
Маслова (1909-1943) – інженера-архітектора, визначного дослідника цер-
ковних архітектурних пам’яток Західної Волині. Обґрунтовується
положення про вагому роль Л. Маслова у збереженні об’єктів національ-
ного сакрального мистецтва реґіону впродовж 1930-х років. В статье рассматривается жизнь и деятельность Леонида Нико-
лаевича Маслова (1909-1943) – инженера-архитектора, выдающегося
исследователя церковных архитектурных памятников Западной Волыни.
Обосновывается положение о весомой роли Л. Маслова в сохранении
объектов национального сакрального искусства региона на протяжении
1930-х годов. The article explores life and activity of Leonid Maslow (1909-1943) – who is
known to be a highly qualified architect, famous researcher of church-architectual
buildings of Western Volyn. The author proves the role of L. Maslow in the
preservation of the regional national sacral art objects during 1930th.