Актові книги повітових (земських) судів Східного Поділля (1797–1840 рр.): зміст, стан збереження, значення та перспективи вивчення - Петренко, О.С. (Архіви України, 2012)
Розглядається інформаційний потенціал актових книг повітових (земських) судів. Наголошується на значенні цього виду масових джерел для вивчення соціально-економічної історії, історії церкви та походження шляхетних родів Правобережної України. Подається реєстр збережених актових книг за фондами Державного архіву Вінницької області. Рассматривается информационный потенциал актовых книг уездных (земских) судов. Отмечается значение этого вида массовых источников для изучения социально-экономической истории, истории церкви и происхождения благородных родов Правобережной Украины. Подается реестр сохраненных актовых книг по фондах Государственного архива Винницкой области. There is considered the informational potential of registry books of county courts in the article. The author highlighted the importance of this kind of sources for studying of social and economic history, history of churches and the origin of noble families of Right-Bank Ukraine. There is given the inventory of preserved registry books on the fonds of State Archives of Vinnytsya Region in the article.