Джерела з історії Української революції 1917–1921 років: кінофотодокументи та інформаційно-довідкова література - Пиріг, Р.Я. (Архіви України, 2012)
Висвітлюються інформаційні можливості кінофотодокументів, у яких зафіксовано найпомітніші події, постаті та урочисті акти революційної доби, а також джерелознавча роль енциклопедичних видань, хронік, історичних та біографічних довідників. Освещаются информационные возможности кинофотодокументов, в которых зафиксированы самые заметные события, фигуры и торжественные акты революционной эпохи, а также источниковедческая роль энциклопедических изданий, хроник, исторических и биографических справочников. There is highlighted the informational potential of film and photo documents, that fixed the important events, persons and ceremonial acts of Revolution period as well as the role of encyclopedias, chronics, historical and biographical reference books as the sources of studying.