З історії становлення сучасного адміністративно-територіального устрою Київської області - Корінний, М.М. (Архіви України, 2012)
До знаменної дати – 80-річчя створення Київської області автором статті підготовлений довідник з історії адміністративно-територіального поділу Київщини за період з 1918 по 2010 роки. Видання базується на численних документальних матеріалах архівних фондів, бібліотеки Державного архіву Київської області та книжкових фондів Науково-довідкової бібліотеки центральних державних архівів України і відображає зміни в адміністративно-територіальному поділі регіону за останні 100 років. К знаменательной дате – 80-летию создания Киевской области автором статьи подготовлен справочник по истории административно-территориального деления Киевщины за период с 1918 по 2010 годы. Издание базируется на многочисленных документальных материалах архивных фондов, библиотеки Государственного архива Киевской области и книжных фондов Научно-справочной библиотеки центральных государственных архивов Украины и отображает изменения в административно-территориальном устройстве региона за последние 100 лет. The author prepared the reference book on the history of administrative and territorial division of Kyiv Region during 1918–2010. The edition is coincided to the 80 years of the day of creating of Kyiv Oblast. The reference book is based on the numerous documents of the archival fonds, the library of State Archives of Kyiv Region and book fonds of the Scientific library of the Central State Archives of Ukraine. It shows the changes in the administrative and territorial division of the region during the last 100 years.