Маловідомі сторінки історії Великої Вітчизняної війни у документах радянської розвідки - Бердник, М.О. (Архіви України, 2012)
Публікуються розсекречені документи про діяльність розвідувальних підрозділів та органів держбезпеки Української РСР незадовго до початку Великої Вітчизняної війни,а також у роки фашистської окупації Києва та звільнення від ворога української столиці. Публикуются рассекреченные документы о деятельности разведывательных подразделений и органов госбезопасности Украинской ССР незадолго до начала Великой Отечественной войны, а также в годы фашистской оккупации Киева и освобождения от врага украинской столицы. There are published the declassified records on the activity of intelligence divisions and State Security bodies of Ukrainian SSR shortly before the beginning of the Great World War, during the Nazi’ occupation of Kyiv City and the exemption from the enemy of the capital of Ukraine.