Архівна система Румунії: становлення та розвиток - Осипюк, А.В. (Архіви України, 2012)
Розглянуто принципи внутрішньої організації і функціонування архівної системи Румунії, історію її зародження та становлення. Окреслено завдання й основні напрями діяльності Національного архіву. Описані структура та мережа архівних установ Румунії. Рассмотрены принципы внутренней организации и функционирования архивной системы Румынии, история её зарождения и становления. Очерчены задания и основные направления деятельности Национального архива. Описаны структура и сеть архивных учреждений Румынии. The principles of internal arrangement and functioning of the archival system of Romania, history of its formation and development were examined. The main targets and directions of activity of the National Archives were highlighted. The structure and system of archival institutions of Romania were outlined.