Символічний простір інформаційного суспільства: зорові аберації віртуальності - Нагорна, Л. (Політичний менеджмент, 2009)
Інформаційне суспільство, яке ще недавно сприймалося як ідеал-типова теоретична конструкція, стає звичним тлом нашого життя. Ми швидко оцінили його очевидні переваги: зручності електронного зв’язку, майже миттєві швидкості у передачі інформації, а головне – можливість особистої участі кожного в електронних діалогах будь-якого рівня. Новий простір мережевої активності – блоґосфера – незмірно розширив межі політичного дискурсу, зробив його більш масовим. Сформувалася,
зрештою, специфічна гіперреальність, основу якої становить як нова віртуальна ідентичність суб’єкта, так і новий тип кіберспільноти.