Системний підхід до політологічного аналізу євроатлантичної системи безпеки - Храбан, І. (Політичний менеджмент, 2009)
У статті розглядаються проблеми реорганізації Організації північноатлантичного договору як євроатлантичної системи безпеки в постбіполярний період розвитку міжнародних відносин. Для розкриття сутності трансформаційних процесів, що
відбуваються усередині та навколо НАТО, автор застосовує метод системного підходу.