Основні критерії, принципи та рівні здійснення демократії - Латигіна, Н. (Політичний менеджмент, 2009)
Автор досліджує різні визначення поняття „демократія”; аналізує конституюючі ознаки демократії, зокрема критерії, які дозволяють розглядати ту чи іншу державу як демократичну; розглядає базові принципи демократії та певні рівні її існування; наводить конкретні приклади формування демократичних держав з урахуванням їх національних особливостей.