Територіально-просторовий аспект дослідження сучасних регіональних процесів - Татаренко, Т. (Політичний менеджмент, 2008)
Соціально-економічний і політичний розвиток України, її реформаційні зусилля актуалізували проблеми внутрішньодержавних відносин, у тому числі взаємовідносин центру і регіонів, а також між різними регіонами, що дається взнаки при формуванні структури держави, зміцненні її стабільності, зниженні соціальної напруги в перехідний період.