До проблеми забезпечення інформаційної безпеки України - Остроухов, В.; Петрик, В. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті розкриваються такі поняття, як „інформаційна безпека” та її різновиди – „інформаційна безпека особистості”, „інформаційна безпека суспільства”, „інформаційна безпека держави”, „інформаційна безпека інформаційно-технічної інфраструктури”, а також поняття, тісно пов'язані з інформаційною безпекою. У висновку пропонуються рекомендації щодо навчально-методичного і наукового забезпечення інформаційної безпеки нашої держави.