Інглінги: скіфські королі Європи? - Бебик, В. (Політичний менеджмент, 2008)
Державотворчі процеси в Україні потребують ґрунтовного дослідження не тільки проблем сьогодення, але й аналізу культурно- цивілізаційних шарів вітчизняної політичної історії, оскільки від цього залежить базова ідеологічна парадигма, яку належить покласти в основу управління суспільним розвитком. У цьому зв’язку для відповідного соціально-психологічного забезпечення процесів реконструкції політичної свідомості (як масової, так і елітарної) і модернізації системи управління суспільством варто уважно поглянути на праукраїнське походження не тільки шумерської, єгипетської і грецької „доісторичної” політичної еліти [1], але й політичної еліти країн Західної Європи початку І тисячоліття нашої ери, де наші предки теж зуміли „відзначитися” в якості верховних жерців і королів.