Взаємозв`язок історичної пам`яті та національної ідентичності - Зерній, Ю. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті дається теоретичне обґрунтування зв’язку національної ідентичності та історичної пам’яті, зазначається, що вона має багатофункціональний характер, що є основою визначення моделей, стратегій і тактик державної політики пам’яті.