Электронное строение одномерных наноструктур лития и калия - Бутько, В.Г. (Донецький фізико-технічний інститут ім. О.О. Галкіна НАН України, 2009)
Методами теории функционала плотности выполнены расчеты зонной структуры одномерных наноструктур лития и калия. Расчеты проведены с учетом оптимизации параметров наноструктур, найдены равновесные длины связей между атомами. Показано, что все рассматриваемые структуры обладают металлической проводимостью. Методами теорії функціонала щільності виконано розрахунки зонної структури одномірних наноструктур літію і калію. Розрахунки проведено з урахуванням оптимізації параметрів наноструктур, знайдено рівноважні довжини зв'язків між атомами. Показано, що всі розглянуті структури володіють металевою провідністю. Methods of the density functional theory have been used to calculate the band structure of unidimensional lithium and potassium nanostructures. The calculations were done in view of nanostructure parameters optimization, the equilibrium lengths of interatomic bonds were determined. It is shown that the considered structures possess metallic conductivity.