Цивільно-військові відносини і тенденції світового політичного процесу - Скворцов, В. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті здійснюється спроба проаналізувати спрямування і характер наукових досліджень у сфері цивільно-військових відносин і демократичного контролю у зв'язку з тенденціями розвитку сучасного світового політичного процесу; виявити еволюцію етапів цього розвитку; визначити особливості досліджень з проблем державних цивільно-військових відносин і демократичного контролю, обумовлених глобалізацією.