Сучасні моделі гендерної політики: сутність та особливості впровадження - Вілкова, О. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті подається теоретичний соціологічний аналіз міжнародного досвіду впровадження гендерної політики. Актуальність теми обумовлюється існуванням в українському суспільстві певних розбіжностей між задекларованими принципами гендерної політики і реальною ситуацією в соціумі. Створення національного механізму впровадження гендерної рівності дозволило б усунути цей дуалізм.