Принятие решения по выбору стандарта радиоинтерфейса при проектировании информационной технической системы - Литвинская, О.С.; Сальников, И.И. (Штучний інтелект, 2011)
В работе рассмотрены основные этапы и критерии задачи принятия решений. Сформирована математическая
модель целевого функционала, объединяющего исходные условия, цели решения, критерии и альтернативные
варианты получаемого решения. Приводится пример использования положений теории принятия решений
для выбора типа радиоинтерфейса при проектировании беспроводной информационной технической системы. У роботі розглянуті основні етапи та критерії прийняття рішень. Сформована математична модель цільового
функціонала, що об’єднує початкові умови, цілі рішення, критерії й альтернативні варіанти отримуваного
рішення. Наводиться приклад використання теорії прийняття рішень для вибору типу радіоінтерфейсу під
час проектування безпровідної інформаційної технічної системи. The paper deals with the main stages and criteria of the decision-making problem. The authors have shaped the
mathematical model of the criterion functional combining the reference conditions, the solution targets, the obtained
solution criteria and alternate variants. They give the example of using of tenets of the decision theory for choosing
radio interface type of designing wireless information technical system.