Адаптивная фильтрация изображений скоростемерных лент локомотивов - Шинкаренко, В.И.; Васецкий, Е.Г.; Корякин, И.Д. (Штучний інтелект, 2011)
В статье представлены разработанные методы и средства структурной адаптации алгоритмов программной фильтрации изображения. Решается задача выделения и утоньшения линий скоростемерных лент локомотивов. С применением генетических алгоритмов подбирается последовательность базовых фильтров и их параметров, адаптированная к заданным шаблонам линий согласно предложенному критерию. У статті представлені розроблені методи та засоби структурної адаптації алгоритмів структурної адаптації алгоритмів програмної фільтрації зображень. Вирішується задача виокремлення та потоншення ліній швидкостемірних стрічок локомотивів. З застосуванням генетичних алгоритмів підбирається послідовність базових фільтрів та їх параметрів, адаптована до заданих шаблонів ліній за запропонованим критерієм. This paper represents developed methods and tools for structure adaptation of software image filtering algorithms. The problem of allocation and thinning lines on locomotive speedometer tape is being solved. With an application of genetic algorithms sequence of basic filters and their parameters is being picked, which is adapted to given lines templates and corresponds to the proposed criterion.