Интеллектуализация дружественного интерфейса электронной библиотеки на основе психофизиологических знаний о человеке - Кузьмина, К.И.; Сёмик, Т.М.; Андон, Т.А.; Селезнёва, Н.В. (Штучний інтелект, 2011)
В статье рассмотрена возможность интеллектуализации дружественного интерфейса электронной
библиотеки (ДИЭБ) на базе социопсихофизиологических знаний о структуре личности пользователя и
его функциональном состоянии. На основе введенной терминологии «биосоциальная культура человека» и
его «индивидуально-информационное (адаптационное) пространство» обсуждаются вопросы использования
их в виде информационноемких составляющих ДИЭБ. Розглянуто можливість інтелектуалізації дружнього інтерфейсу електронної бібліотеки (ДІЕБ) на базі
соціопсихофізіологічних знань про структуру особистості користувача та його функціональний стан.
На основі введеної термінології «біосоціальна культура людини» та її «індивідуально-інформаційний
(адаптаційний) простір»обговорюються питання використання їх у вигляді інформаційноємних складових ДІЕБ. The article is devoted to the possibility of intellectualization digital library friendly interface (DLFI), based
on sociopsychophysiologicallogical knowledge about the user’s person structure his functional state. Basing
on the introduction of the terminology «biosocial culture of human» and his «individual-informational (adaptive)
space», the use of them asin the form of information-intensive components DLFI is discussed.