Технология построения динамических предметных областей на основе графовых моделей - Краснопрошин, В.В.; Карканица, А.В. (Штучний інтелект, 2011)
В статье рассматривается проблема моделирования динамической предметной области для класса задач, характер и сцена решения которых имеют распределенную структуру. Предлагается способ представления графовой модели предметной области на основе расширения языка разметки направленных графов. Рассматривается вопрос проектирования архитектуры программной системы для решения сложно структурированных задач. В рамках этой архитектуры предлагается реализация программного компонента построения графовой модели динамической предметной области. У статті розглядається проблема моделювання динамічної предметної області для класу задач, характер і сцена рішення яких мають розподілену структуру. Пропонується спосіб представлення графової моделі предметної області на основі розширення мови розмітки спрямованих графів. Розглядається питання проектування архітектури програмної системи для рішення складно структурованих задач. У рамках цієї архітектури пропонується реалізація програмного компонента побудови графової моделі динамічної предметної області. The paper is devoted to the problem of modeling of dynamic subject domains for distributed tasks. It is proposed a method of representation of the graph model of subject domain based on the eXtensible Markup Language for directed graphs. The paper discussed the problem of designing the software architecture for solving tasks with complicated structure. It is proposed implementation of the software component for construction of graph model of a dynamic subject domain.