Науково-культурницька та громадська діяльність П.П.Чубинського (за матеріалами спогадів сучасників) - Коляда, І. (Краєзнавство, 2012)
Проаналізовано основні етапи науково-культурницької діяльності відомого українського етнографа та фольклориста П.П. Чубинського (1839-1884). На основі спогадів сучасників визначено особливості його громадської роботи та чинники, що впливали на її активність. Проанализированы основные этапы научно-культурной деятельности известного украинского этнографа и фольклориста П.П. Чубинского (1839-1884). На основе воспоминаний современников определены особенности его общественной работы и факторы, которые влияли на ее активность. The main stage of scientiﬁ c and cultural activity famous Ukrainian ethnographer and folklorist P. Chubinsky (1839-1884) has been analyzed. Based on the memoirs of contemporaries’ features of its public works and the factors that inﬂ uenced its activity have been deﬁ ned.