Організація та методи діяльності молодіжних комуністичних організацій Галичини у 20–30 рр. ХХ століття (за документами ЦДІАЛ України і Державного архіву Львівської області) - Кіт, В.В. (Архіви України, 2011)
Висвітлено діяльність молодіжного комуністичного руху міжвоєнної Галичини, його організаційну будову та методи боротьби. Фрагменти кримінально-процесуальних документів проти членів Комуністичної спілки молоді Західної України дають змогу проаналізувати ставлення польської влади до комуністичного руху загалом. Поміщені у статті декларації, резолюції, відозви та інші політичні агітматеріали відображають ідеологічну платформу, на якій базувалася діяльність прокомуністичної молоді Галичини 20–30 рр. ХХ ст. Освещена деятельность молодежного коммунистического движения междувоенной Галичины, его организационная структура и методы борьбы. Фрагменты криминально-процессуальных документов против членов Коммунистического союза молодежи Западной Украины дают возможность проанализировать отношения польской власти к коммунистическому движению вообще. Помещенные в статье декларации, резолюции, воззвания и другие политические агитматериалы отображают идеологическую платформу деятельность прокоммунистической молодежи Галичины 20–30 гг. ХХ ст. There is highlighted the activity of the youth Communist movement in interwar Galicia, its organizational structure and fighting methods in the article. The fragments of criminal procedural documents against the members of Communists’ Union of Youth of Western Ukraine give the opportunity to analyze the attitude of Polish government to the Communists’ movement in general. Published declarations, resolutions, appeals and others agitation materials show the ideological background, on which the activity of Communist youth of Galicia in 1920–30 of 20 century was based.