Листування у дорадянських фондах особового походження (за документами Державного архіву Чернігівської області) - Лобанова, Н.М. (Архіви України, 2011)
Проаналізовано листування, що зберігається у фондах особового походження Державного архіву Чернігівської області. Переважна більшість листів – це приватне листування, але в окремих особових фондах зберігається офіційне листування; розглянуто листи побутового, суспільно-політичного, особистого характеру, листи-повідомлення, прохання, подяки, вітання. Проанализирована переписка, которая сохраняется в фондах личного происхождения Государственного архива Черниговской области. Подавляющее большинство писем – это частная переписка, но в отдельных личных фондах хранится официальная; рассмотрены письма бытового, общественно-политического, личного характера, письма-сообщения, просьбы, благодарности, приветствия. The article analyzes the correspondence, stored in the fonds of personal origin of State Archives of Chernihiv Region. The most letters are the private correspondence, but some personal fonds contain the official correspondence. There are considered the household letters, social and political correspondence, private letters, letters of advice, request letters, notes of acknowledgement and congratulations in the article.