Долі українців у контексті польської переселенської політики (за документами Державного архіву Кіровоградської області) - Пасічник, Л.М. (Архіви України, 2011)
Висвітлюється процес переселення етнічних українців з Польщі на територію УРСР у 1944–1946 роках. Відображено керівництво партійними та радянськими органами процесом переселення та реалії облаштування українських родин у складних умовах повоєнного часу на Кіровоградщині. Освещается процесс переселения этнических украинцев с территории Польши в УСС Р в 1944–1946 годах. Отображено руководство партийных и советских органов процессом переселения и реалии обустройства украинских семей в сложных условиях послевоенного времени на Кировоградщине. The article highlights the immigration of ethnical Ukrainians to the USSR from Poland in 1944-46. It is shown the Party’s and Soviet bodies management the process of immigration and arrangement of Ukrainian families in Kirovograd Region in the post-war period in the article.