Декабристськознавчі студії Митрофана Довнар-Запольського як історіографічне джерело - Клименко, Т.А. (Архіви України, 2011)
Висвітлена дослідницька діяльність відомого вченого, історика М. В. Довнар-Запольського стосовно визвольного руху проти самодержавства та кріпацтва, зокрема, історії російського вільнодумства. Деякі з його досліджень були присвячені декабристському руху, а саме – діяльності Організації об’єднаних слов’ян та Південного товариства. Освещена исследовательская деятельность известного ученого, историка М. В. Довнар-Запольского относительно освободительного движения против самодержавия и крепостного права, в том числе истории русского свободомыслия. Некоторые из его исследований были посвящены декабристскому движению, а именно – деятельности Организации объединенных славян и Южного общества. There is highlighted the research activity of M.V. Dovnar-Zapols’kyi, the famous scholar and historian, on the liberation movement against the Caesarism and serfdom, especially the history of Russian free-thinking in the article. Some of his researches were dedicated to the Decembrists’ movement, namely to the activity of the Organization of United Slavs and the South Sosiety.