Комплекси документів інших осіб – складова біографістики (на прикладі особового архіву Миколи Левитського з фондів Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського) - Вовченко, В.Б. (Архіви України, 2011)
Висвітлено склад та змістове наповнення комплексу документів інших осіб в особовому архівному фонді діяча кооперативного руху України кінця ХІХ – 30-х рр. ХХ ст. М. В. Левитського, що зберігається в Інституті рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. Проаналізовано вплив історико-культурного середовища на формування світогляду фондоутворювача. Исследованы состав и содержательное наполнение комплекса документов других личностей в личном архивном фонде деятеля кооперативного движения Украины конца ХІХ – 30-х годов ХХ ст. Н. В. Левитского, который хранится в Институте рукописи Национальной библиотеки Украины имени В. И. Вернадского. Проанализировано влияние историко-культурного окружения на формирование мировоззрения фондообразователя. The article describes the structure and content of the complex of documents of other persons in the personal fond of M.V. Levyts’kyi, the activist of cooperation movement in Ukraine at the end of 19 – 1930-es of 20 century, stored in the Institute of Manuscripts of National Library of Ukraine named after V. I. Vernads’kyi. The author analyzes the impact of historical and cultural environment on the forming of world view of fond creator.