"Житіє Артема Безвіконного" – остання незакінчена повість Григора Тютюнника (з фондів ЦДАМЛМ України) - Нестерчук, Д.В. (Архіви України, 2011)
Публікуються фрагменти чорнового рукопису незакінченої повісті Григора Тютюнника “Житіє Артема Безвіконного”, над якою автор працював в останні місяці життя. Сторінки чорнового рукопису, а також начерки до твору із записників автора зберігаються в ЦДАМЛМ України. Розкривається історія створення повісті. Публикуются фрагменты черновой рукописи неоконченной повести Григора Тютюнника “Житие Артема Безвиконного”, над которой автор работал в последние месяцы жизни. Страницы черновой рукописи произведения, а также наброски к нему с блокнотов автора хранятся в ЦГАМЛИ Украины. Раскрывается история создания повести. The article presents the fragments of rough manuscript of the last incomplete novel of Hryhir Tyutyunyk “The Living of Artem Bezvikonnyi”. The pages of rough manuscript as well as drafts of the Tyutyunyk notebook are stored in the Central State Archives Museum of Literature and Arts of Ukraine. The article describes the history of novel creating.