Логіко-лінгвістичні моделі речень як засіб порівняння текстових документів за змістом - Вавіленкова, А.І. (Математичні машини і системи, 2012)
Проаналізовано основні методи інтелектуальної обробки текстової інформації. Застосовано метод резолюцій для пошуку логічних збігів у реченнях природної мови, представлених у вигляді логіко-лінгвістичних моделей. Досліджено основні етапи алгоритму методу шинглів для порівняння текстових документів за змістом. Запропоновано метод порівняння логіколінгвістичних моделей текстової інформації за змістом. Произведен анализ методов интеллектуальной обработки текстовой информации.
Применен метод резолюций для поиска логических совпадений в предложениях естественного языка. Исследованы основные этапы алгоритма метода шинглов для сравнения текстовых документов по смыслу. Предложен метод сравнения логико-лингвистических моделей текстовой информации по смыслу. The main methods of intelligent processing of text information were analyzed. The method of resolutions for searching logical coincidences in the sentences of natural language, represented in logical-linguistic models, was applied. The basic steps of the shingles method algorithm for comparing text documents according to the content were researched. A comparing method for the logical-linguistic models of textual information according to the content was proposed.