Використання напіввизначеної оптимізації для моделювання складних систем - Косолап, А.І.; Перетятько, А.С. (Математичні машини і системи, 2012)
Розглядається напіввизначена релаксація для загальних задач квадратичного програмування та використовується новий узагальнений симплекс-метод для розв’язку цієї релаксації. Метод реалізований програмно і проведені численні експерименти, які свідчать, що напіввизначена релаксація є ефективною. Рассматривается полуопределенная релаксация для общих задач квадратического программирования и используется новый обобщенный симплекс-метод для решения этой релаксации. Метод реализован программно и проведены многочисленные эксперименты, которые свидетельствуют об эффективности полуопределенной релаксации. Semidefinite relaxation of general quadratic problems is regarded and a new generalized simplex-method for solving this relaxation is used. The method is implemented on practice and numerous experiments was performed. These experiments show that the semidefinite relaxation is effective.