Використання структур сучасних комп’ютерних систем для реалізації систем обробки знань - Кургаєв, О.П.; Савченко, І.В. (Математичні машини і системи, 2012)
У зв’язку зі стрімким розвитком технологій програмованих логічних інтегральних схем розробка нових, більш продуктивних архітектур комп’ютерів для обробки знань залишається актуальною задачею. В роботі виконано аналіз архітектур проблемно-орієнтованих систем, а також універсальних систем. Розглянуто переваги та шляхи використання комп’ютерів із універсальною архітектурою для реалізації систем обробки знань. В связи со стремительным ростом технологий программируемых логических инте- гральных схем разработка новых, более производительных архитектур компьютеров для обработки знаний остается актуальной задачей. В работе выполнен анализ архитектур проблемноориентированных и универсальных компьютерных систем. Рассмотрены преимущества и пути использования компьютеров с универсальной архитектурой для реализации систем обработки знаний. Due to the rapid technologies growth of programmable logic integrated circuits, developing of a new computer’s architectures, which effectively support knowledge processing systems, remains a relevant problem. The analysis of task-oriented architectures and universal computer systems was conducted. The advantages and ways of using computers with a universal architecture for knowledge-processing systems implementation were considered.