Оперативне оцінювання простору станів складних розподілених об’єктів з використанням нечіткої інтервальної логіки - Кучеренко, Є.І.; Творошенко, І.С. (Штучний інтелект, 2011)
Розглянуті особливості розробки систем оперативного оцінювання станів складних об’єктів, що функціонують в умовах невизначеності. Обґрунтована міра наближення коефіцієнтів впевненості до функцій належності під час розробки методів і моделей оперативного оцінювання станів складних об’єктів. Це дозволяє на основі інтелектуальних підходів реалізувати процеси прийняття рішень у складних об’єктах, які функціонують за умов невизначеності. Рассмотрены особенности разработки систем оперативного оценивания состояний сложных объектов, функционирующих в условиях неопределенности. Обоснована мера приближения коэффициентов уверенности к функциям принадлежности при разработке методов и моделей оперативного оценивания состояний сложных объектов. Это позволяет на основе интеллектуальных подходов реализовать процессы принятия решений в сложных объектах, которые функционируют в условиях неопределенности. The peculiarities of the operational evaluation of states of complex objects, which is functioning under the conditions of uncertainty are considered. The measure of approximation of the coefficients of confidence to the membership functions during the development of methods and models of the operational evaluation stats of complex objects is grounded. This allows to implement on the basis of intellectual approaches objects functioning under the conditions of uncertainty.