Привіт із курорту: Сімеїз початку ХХ століття на видових листівках - Яшний, Д. (Краєзнавство, 2012)
Історія Сімеїзу репрезентується на підгрунті маловивченої групи джерел з історії Криму початку ХХ століття – видові листівки. Розглядаються етапи розвитку містечка у своєрідному фотолітописі його історії та внесок у видавння листівок, ілюстрованих видами Сімеїзу, закордонних і місцевих видавців История Симеиза, репрезентуется на основании малоизученной группы источников по истории Крыма начала ХХ века. Рассматриваются этапы развития городка в своеобразной фотолетописе его истории, и вклад в издательство открыток, иллюстрированных видами Симеиза, иностранных и местных издателей. The history of Simeis is represented on the basis of underestimated group of sources on the early twentieth century history of the Crimea. The stages of the development of the town in a kind of chronicle of its history, and contribution to publishing cards illustrated Simeiz's images and views by foreign and local publishers.