Сергей Александрович Локтюшев – известный исследователь Луганского края - Климов, А.; Ключнєва, І. (Краєзнавство, 2012)
На основі матеріалів архівних установ Києва, Луганська, Москви, Ростова-на-Дону простежується доля луганського археолога, краєзнавця, педагога, художника С.О. Локтюшева. Відтворено його внесок у розвиток археології та краєзнавства регіону. На основе материалов архивных учреждений Киева, Луганска, Москвы, Ростова-на-Дону прослеживается судьба луганского археолога, краеведа, педагога, художника С.А. Локтюшева. Определен его вклад в развитие археологии и краеведения региона. The article devoted to the course of life of Luhansk archaeologist, specialist in regional history, educator and painter Serhij Loktyushev, according to data stored in archives of Kyiv, regional, Moscow, Rostov-on-Don. Loktyushev’s contribution to development of local archaeological and historical science is emphasized.