З історії поширення ремісничої назви маляр та її варіантів у польській і східнослов’янських мовах - Пиц, Т. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Публікація є ще однією спробою автора визначити діалектні основи для запозичених з німецької мови лексем на основі зіставлення та аналізу результатів досліджень з історії німецьких діалектів і доступних пам’яток польської, української, білоруської і російської мов. The present paper focuses on the German names of painter in the Polish, Ukrainian, Byelorussian and Russian languages in the 14-th — 17-th centuries. German sources of Slavic loanwords are studied on the basis of written recollection and dialectical facts, the history of the question under analysis is studied.