Історико-краєзнавчі публікації на шпальтах «Одесского вестника» (1827–1894): напрями, періодизація, автори - Левченко, Г. (Краєзнавство, 2012)
У статті охарактеризовано основні напрями, зміст та періодизація історико-краєзнавчих публікацій на шпальтах «Одесского Вестника» (1827–1894), які дають можливість дослідження проблем історії регіону. Також надана кількість авторів цих публікацій, їхня професійна приналежність і компетентність В статье охарактеризованы основные направления, содержание и периодизация историко- краеведческих публикаций на страницах «Одесского Вестника» (1827–1894), которые дают возможность исследованию проблем истории региона. Так же представлено количество авторов, их профессиональная принадлежность и компетентность. The article examines the main directions, content and periodization of local history publications on the pages of «The messenger of Odessa» (1827–1894), which give an opportunity to research the history of the region. It is also presented a lot of authors, their professional appliances and competence.