Консули Одеси в економічному житті Південної України (ХIХ – початок ХХ ст.) - Вовчук, Л. (Краєзнавство, 2012)
У статті автор розглядає діяльність консулів Одеси, які сприяли економічному розвитку міста та Південної України протягом ХІХ – початку ХХ ст. В статье автор рассматривает деяльность консулов Одессы, которые способствовали экономическому развитию города и Юга Украины на протяжении ХІХ – начала ХХ ст. An author shows the activities of consuls of Odessa which inﬂ uenced on economical development town and the South of Ukraine during in XIX – beginning of XX centuries in this article.