Використання історико-культурної спадщини України у туризмі на прикладі скансенів - Каднічанський, Д. (Краєзнавство, 2012)
Розглядаються питання збереження дерев’яної архітектури України. Для кращого її збереження створюються музеї просто неба – скансени. Описуються скансени України. Розглядаються проблеми, пов’язані з використанням музеїв просто неба в туризмі. Рассматриваются вопросы сохранения деревянной архитектуры Украины. Для лучшего ее сохранения создаются музеи под открытым небом - скансен. Описываются скансен Украины. Рассматриваются проблемы, связанные с использованием музеев под открытым небом в туризме. The problems of preservation of wooden architecture of Ukraine are discussed. The museums under opened air are organized for beffer preservation of the wooden architecture. The Ukrainian Museums under opened air are described and their use for tourism purposes is analized.